Dakisolatie kosten

Dakisolatie prijs per type isolatiemateriaal

Wat zijn de kosten voor dakisolatie?

Wij sturen uw aanvraag door naar maximaal 4 bedrijven die werkzaam zijn in uw omgeving.
Dakisolatie kosten
Dakisolatie kosten

Dakisolatie prijs per type isolatiemateriaal

Dit bespreken we in dit artikel:

Ben je op zoek naar dakisolatie, maar weet je niet welk isolatiemateriaal het beste bij jouw behoeften past? Wil je ook weten wat de kosten zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste isolatie voor jouw dak? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Stel jezelf eens de volgende vraag: welk isolatiemateriaal biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding voor dakisolatie? Is het glaswol, steenwol, EPS, PIR, XPS, houtwol of cellulose isolatie? En wat zijn de gemiddelde kosten per vierkante meter voor elk isolatiemateriaal?

Bij Dakisolatiekosten.nl begrijpen we dat het maken van de juiste keuze voor dakisolatie een belangrijke investering is. Daarom hebben we deze uitgebreide gids samengesteld waarin we de prijzen van verschillende isolatiematerialen vergelijken en je helpen de beste optie voor jouw dakisolatie te kiezen.

Belangrijke punten uit dit artikel:

 • Je krijgt een overzicht van de prijzen van dakisolatie per type isolatiemateriaal
 • We leggen uit waarom dakisolatie zo belangrijk is voor energiebesparing en comfort in huis
 • Je ontdekt de verschillende soorten isolatiematerialen die beschikbaar zijn voor dakisolatie
 • We bespreken de prijzen en voordelen van glaswol, steenwol, EPS, PIR, XPS, houtwol en cellulose isolatie voor dakisolatie
 • Je leert hoe je de kosten van dakisolatie per vierkante meter kunt berekenen
 • We bieden inzicht in de goedkoopste dakisolatie opties
 • We laten je zien hoe dakisolatie kan leiden tot kostenbesparingen op de lange termijn en de terugverdientijd ervan
 • We bespreken subsidies en financieringsmogelijkheden voor dakisolatie
 • Je leert hoe je eenvoudig offertes kunt aanvragen via Dakisolatiekosten.nl

Waarom is dakisolatie belangrijk?

Voordat we ingaan op de prijzen van dakisolatie per type isolatiemateriaal, is het belangrijk om te begrijpen waarom dakisolatie een cruciale investering is. In deze sectie leggen we uit waarom goede dakisolatie belangrijk is voor energiebesparing en comfort in huis.

Door je dak goed te isoleren, kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. Warmte stijgt namelijk op en een groot deel van de warmte in huis gaat verloren via het dak als er geen goede isolatie aanwezig is. Door te investeren in dakisolatie houd je de warmte binnen en de kou buiten, waardoor je minder hoeft te stoken en dus energie én geld bespaart. Bovendien draag je hiermee ook bij aan een duurzamere leefomgeving door je CO2-uitstoot te verminderen.

Een goed geïsoleerd dak zorgt ook voor meer comfort in huis. In de winter blijft het lekker warm en in de zomer blijft de hitte juist buiten. Hierdoor creëer je een aangenaam leefklimaat het hele jaar door. Daarnaast kan dakisolatie ook geluidsoverlast verminderen, aangezien isolatiematerialen geluid absorberen en weerkaatsen.

Of je nu je huis wilt verduurzamen, je energierekening wilt verlagen of gewoonweg meer comfort wilt ervaren in je woning, dakisolatie is een essentiële investering. In de volgende sectie zullen we de prijzen van verschillende isolatiematerialen bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw dakisolatie.

Verschillende soorten isolatiematerialen

Als het gaat om dakisolatie, zijn er verschillende soorten isolatiematerialen waaruit je kunt kiezen. Het beste isolatiemateriaal voor dakisolatie hangt af van verschillende factoren, waaronder de isolatiewaarde, duurzaamheid, prijs en installatiegemak.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden voor dakisolatie, samen met de prijsvergelijking en eigenschappen. Zo kun je de beste keuze maken voor jouw dakisolatie:

Glaswol isolatie

Glaswol isolatie is een populair en betaalbaar isolatiemateriaal voor daken. Het heeft uitstekende thermische isolatie-eigenschappen en is gemakkelijk te installeren. De prijs van glaswol isolatie varieert meestal tussen €X en €Y per vierkante meter.

Steenwol isolatie

Steenwol isolatie is een ander veelgebruikt isolatiemateriaal voor dakisolatie. Het biedt goede thermische isolatie en heeft ook geluidsisolerende eigenschappen. De prijs van steenwol isolatie varieert meestal tussen €X en €Y per vierkante meter.

EPS isolatie

EPS isolatie, ook wel bekend als piepschuim, is een lichtgewicht isolatiemateriaal dat gemakkelijk te hanteren is. Het biedt goede thermische isolatie en heeft een redelijke prijs. De prijs van EPS isolatie varieert meestal tussen €X en €Y per vierkante meter.

PIR isolatie

PIR isolatie is een hoogwaardig isolatiemateriaal met een uitstekende thermische isolatiewaarde. Het biedt ook goede brandwerende eigenschappen. De prijs van PIR isolatie varieert meestal tussen €X en €Y per vierkante meter.

XPS isolatie

XPS isolatie is een stevig en duurzaam isolatiemateriaal dat geschikt is voor dakisolatie. Het heeft een lage thermische geleidbaarheid en is bestand tegen vocht. De prijs van XPS isolatie varieert meestal tussen €X en €Y per vierkante meter.

Houtwol isolatie

Houtwol isolatie is een natuurlijk isolatiemateriaal dat bekend staat om zijn akoestische en thermische isolatie-eigenschappen. Het is ook milieuvriendelijk. De prijs van houtwol isolatie varieert meestal tussen €X en €Y per vierkante meter.

Cellulose isolatie

Cellulose isolatie is een ecologisch isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van gerecycled papier. Het biedt goede thermische isolatie en geluidsabsorptie. De prijs van cellulose isolatie varieert meestal tussen €X en €Y per vierkante meter.

Isolatiemateriaal Prijs per vierkante meter Thermische isolatiewaarde Andere eigenschappen
Glaswol isolatie €X – €Y Hoog Geluidsisolatie
Steenwol isolatie €X – €Y Hoog Geluidsisolatie
EPS isolatie €X – €Y Gemiddeld Lichtgewicht
PIR isolatie €X – €Y Hoog Brandwerend
XPS isolatie €X – €Y Hoog Bestand tegen vocht
Houtwol isolatie €X – €Y Gemiddeld Akoestische isolatie
Cellulose isolatie €X – €Y Gemiddeld Geluidsabsorptie

Let op dat bovengenoemde prijzen slechts een richtlijn zijn en kunnen variëren op basis van verschillende factoren zoals de leverancier, hoeveelheid isolatiemateriaal en installatiekosten.

Glaswol isolatie

Glaswol isolatie is een veelgebruikt isolatiemateriaal voor daken. Dit type isolatiemateriaal heeft vele voordelen en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Door te kiezen voor glaswol isolatie kun je jouw dak efficiënt isoleren en energie besparen.

Glaswol is een vezelig materiaal dat gemaakt wordt van gerecyclede glasvezels. Het heeft uitstekende thermische eigenschappen en biedt goede geluidsisolatie. Daarnaast is glaswol brandveilig en gemakkelijk te installeren.

Wat betreft de prijs van glaswol isolatie, ligt deze vaak lager in vergelijking met andere isolatiematerialen. Deze betaalbare optie maakt het aantrekkelijk voor veel huiseigenaren die hun dak willen isoleren tegen een redelijke prijs.

Glaswol isolatie is verkrijgbaar in verschillende diktes en formaten, waardoor het geschikt is voor verschillende dakconstructies. Het kan eenvoudig worden toegepast in zowel hellende daken als platte daken.

Voordelen van glaswol isolatie:

 • Uitstekende thermische isolatie
 • Goede geluidsisolatie
 • Brandveilig
 • Gemakkelijk te installeren
 • Betaalbare prijs

Door te kiezen voor glaswol isolatie voor je dak, profiteer je van de voordelen van isolatie en draag je bij aan een energiezuinig en comfortabel huis. Neem contact op met professionele isolatiespecialisten om de prijs van glaswol isolatie voor jouw specifieke dak te bespreken.

Steenwol isolatie

Steenwol isolatie

Steenwol isolatie is een populaire keuze als het gaat om dakisolatie. Deze isolatiemethode biedt verschillende voordelen en heeft een gunstige prijs per vierkante meter. Als je op zoek bent naar isolatiematerialen met goede thermische eigenschappen en geluidsisolatie, is steenwol isolatie zeker het overwegen waard.

Steenwol is een materiaal dat wordt gemaakt van gesmolten vulkanisch gesteente. Het wordt vervolgens gesponnen tot vezels en samengeperst tot isolatieplaten of -rollen. De vezelstructuur van steenwol zorgt voor een goede warmte- en geluidsisolatie, waardoor het de perfecte keuze is voor dakisolatie.

Een van de voordelen van steenwol isolatie is de brandveiligheid. Steenwol is onbrandbaar en smelt niet bij hoge temperaturen, waardoor het een veilige keuze is voor het isoleren van daken. Daarnaast is steenwol isolatie bestand tegen vocht, wat zorgt voor een langere levensduur en optimale prestaties.

Wat betreft de prijs van steenwol isolatie, varieert deze afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van het isolatiemateriaal en het oppervlaktegebied dat moet worden geïsoleerd. Over het algemeen ligt de prijs van steenwol isolatie tussen de €15 en €20 per vierkante meter. Dit maakt het een betaalbare optie voor veel huiseigenaren die op zoek zijn naar effectieve dakisolatie.

Ben je geïnteresseerd in steenwol isolatie voor jouw dak? Dan raden we je aan om offertes aan te vragen bij lokale isolatiebedrijven. Zo krijg je een goed beeld van de totale kosten en kun je de beste optie kiezen voor jouw situatie. Bij Dakisolatiekosten.nl kun je eenvoudig offertes aanvragen van betrouwbare en ervaren bedrijven in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies de beste deal voor jouw dakisolatieproject.

Als het gaat om dakisolatie biedt steenwol isolatie een goede prijs-kwaliteitverhouding en excellente isolerende eigenschappen. Overweeg deze optie voor een efficiënte en duurzame isolatie van jouw dak.

EPS isolatie

EPS isolatie, ook wel bekend als piepschuim, is een veelgebruikt isolatiemateriaal voor daken. Door de goede thermische isolatie-eigenschappen en de relatief lage prijs is EPS isolatie een populaire keuze voor dakisolatie.

Het isolatiemateriaal EPS is gemaakt van geëxpandeerd polystyreen, dat bestaat uit kleine bolletjes die aan elkaar zijn gehecht. Deze structuur zorgt voor een hoge isolatiewaarde, waardoor warmteverlies effectief wordt tegengegaan. Daarnaast heeft EPS isolatie ook geluidsisolerende eigenschappen, waardoor het zowel thermisch als akoestisch comfort in huis biedt.

Een bijkomend voordeel van EPS isolatie is dat het licht van gewicht is. Dit maakt de installatie gemakkelijk en snel, wat kostenbesparend kan zijn. Daarnaast is EPS isolatie brandveilig en vochtbestendig, waardoor het een duurzame keuze is voor dakisolatie.

De prijs van EPS isolatie varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van het te isoleren dak en de dikte van het isolatiemateriaal. Over het algemeen ligt de prijs tussen de €10 en €20 per vierkante meter.

Voordelen van EPS isolatie

 • Betaalbaar: EPS isolatie biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en is daardoor een betaalbare optie voor dakisolatie.
 • Thermische isolatie: Het isolatiemateriaal heeft een hoge isolatiewaarde, waardoor warmteverlies effectief wordt tegengegaan.
 • Akoestische isolatie: EPS isolatie heeft ook geluidsisolerende eigenschappen, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd.
 • Lichtgewicht: Door het lichte gewicht van EPS isolatie is de installatie gemakkelijk en snel.
 • Brandveilig en vochtbestendig: EPS isolatie is brandveilig en heeft een hoge vochtbestendigheid, waardoor het lang meegaat.

Met EPS isolatie kun je dus zorgen voor een goed geïsoleerd dak, wat resulteert in energiebesparing en een verhoogd comfort in huis. Wil je de prijs van EPS isolatie laten berekenen voor jouw dak? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via Dakisolatiekosten.nl en vergelijk de prijzen van lokale bedrijven. Zo vind je de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw dakisolatieproject.

PIR isolatie

PIR isolatie is een hoogwaardig isolatiemateriaal dat steeds vaker wordt gebruikt bij dakisolatie. Dit isolatiemateriaal staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen en duurzaamheid. Het wordt vaak gebruikt in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten vanwege de vele voordelen die het biedt.

De prijs van PIR isolatie kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de dikte van het isolatiemateriaal en de totale oppervlakte van het dak. Over het algemeen kunnen de kosten van PIR isolatie hoger zijn dan die van andere isolatiematerialen, maar de investering kan zich op de lange termijn lonen vanwege de energiebesparingen die het oplevert.

PIR isolatie heeft een hoge thermische weerstand en biedt daardoor een zeer efficiënte isolatie voor daken. Het helpt warmteverlies te voorkomen en zorgt voor een comfortabel binnenklimaat het hele jaar door. Daarnaast is PIR isolatie brandveilig en vochtbestendig, wat bijdraagt aan de veiligheid en duurzaamheid van je woning.

[Insert image here]

Als je op zoek bent naar hoogwaardige dakisolatie met uitstekende isolerende eigenschappen, kan PIR isolatie een goede investering zijn. De prijs van PIR isolatie is misschien iets hoger, maar de energiebesparingen en de verbetering van het wooncomfort kunnen opwegen tegen de kosten op de lange termijn.

Wil je meer weten over de prijzen van PIR isolatie en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw dakisolatie? Neem dan contact op met Dakisolatiekosten.nl en vraag vrijblijvend offertes aan van lokale bedrijven. Zo kun je de prijzen en mogelijkheden vergelijken en de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw dakisolatie vinden.

Voordelen van PIR isolatie Kosten van PIR isolatie
– Uitstekende thermische isolatie – Variabele prijs afhankelijk van dikte en oppervlakte
– Brandveilig – Mogelijk hogere kosten dan andere isolatiematerialen
– Vochtbestendig – Mogelijke energiebesparingen op lange termijn

Bovenstaande tabel geeft een overzicht van de voordelen van PIR isolatie en de kosten ervan. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de voordelen en de specifieke eigenschappen van je dak, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor jouw dakisolatie.

XPS isolatie

XPS isolatie

XPS isolatie is een uitstekende keuze voor dakisolatie, vooral als je op zoek bent naar een stevig isolatiemateriaal dat optimale thermische isolatie biedt. XPS staat voor geëxtrudeerd polystyreen, en het wordt vaak gebruikt vanwege zijn duurzaamheid en isolerende eigenschappen. Dakisolatie prijs per type isolatiemateriaal kan variëren, dus laten we eens kijken naar de prijs van XPS isolatie en waarom het de investering waard kan zijn voor jouw dak.

XPS isolatie heeft een gesloten celstructuur, waardoor het materiaal veelal waterafstotend en bestand is tegen vocht. Dit maakt het zeer geschikt voor gebruik op daken, waar het kan helpen om vochtproblemen te voorkomen en de isolatiewaarde te behouden. Daarnaast biedt XPS isolatie ook goede geluidsisolerende eigenschappen, waardoor het een complete oplossing is voor verschillende isolatiebehoeften.

Wat betreft de prijs van XPS isolatie, moet je rekening houden met factoren zoals de oppervlakte van je dak en de gewenste isolatiedikte. Over het algemeen varieert de prijs van XPS isolatie tussen €20 en €30 per vierkante meter. Deze prijs kan echter verschillen afhankelijk van de leverancier en de specifieke kenmerken van het XPS isolatiemateriaal.

Hoewel de initiële kosten van XPS isolatie mogelijk hoger zijn in vergelijking met andere isolatiematerialen zoals glaswol of steenwol, biedt het materiaal een uitstekende thermische prestatie en duurzaamheid op lange termijn. Dit kan resulteren in lagere energiekosten en een verbeterd comfort in huis, waardoor het een waardevolle investering is voor jouw dakisolatie.

Isolatie materialen prijzen kunnen sterk variëren, dus het is essentieel om de juiste keuze te maken op basis van je budget en isolatiebehoeften. Als je de isolatie van je dak overweegt, is het raadzaam om contact op te nemen met professionele isolatiespecialisten voor advies op maat. Zij kunnen je voorzien van gedetailleerde informatie over de prijs van XPS isolatie en andere isolatiematerialen.

Houtwol isolatie

Houtwol isolatie is een natuurlijk isolatiemateriaal dat zich kenmerkt door duurzaamheid en uitstekende isolerende eigenschappen. Dit type isolatie wordt vaak gebruikt bij dakisolatie vanwege de vele voordelen die het biedt. Niet alleen zorgt houtwol isolatie voor een comfortabel en energiezuinig huis, maar het is ook een milieuvriendelijke keuze.

Houtwol isolatie wordt gemaakt van houtvezels, afkomstig van naaldhout. Deze vezels worden samengeperst tot platen of losse wol, die eenvoudig op het dak kunnen worden aangebracht. De isolatiewaarde van houtwol is hoog, waardoor het een effectieve oplossing is voor het isoleren van je dak.

Houtwol isolatie biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Het heeft uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor het ook een goede keuze is voor geluidsisolatie. Daarnaast heeft houtwol een dampopen structuur, wat betekent dat vocht goed kan worden afgevoerd en condensatie wordt voorkomen.

Een ander voordeel van houtwol isolatie is de brandvertragende werking. Het materiaal is brandveilig en draagt bij aan de brandveiligheid van je woning. Dit maakt het een veilige keuze voor dakisolatie.

Prijs van houtwol isolatie

De prijs van houtwol isolatie kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van de isolatieplaten en het oppervlak van je dak. Over het algemeen ligt de prijs van houtwol isolatie tussen €15 en €25 per vierkante meter.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de prijs van isolatiematerialen slechts een deel is van de totale kosten van dakisolatie. Het is ook essentieel om rekening te houden met de arbeidskosten en eventuele extra materialen die nodig zijn voor de installatie.

Wil je een nauwkeurige prijsindicatie voor houtwol isolatie voor jouw specifieke situatie? Dan raden we je aan om offertes aan te vragen via Dakisolatiekosten.nl. Op ons platform kun je eenvoudig offertes vergelijken van lokale bedrijven, zodat je de beste prijs en kwaliteit voor jouw dakisolatie kunt vinden.

Voordelen van houtwol isolatie voor dakisolatie:

 • Uitstekende isolerende eigenschappen
 • Geluidsabsorberend en akoestisch comfort
 • Dampopen structuur, voorkomt condensatie
 • Brandvertragend en draagt bij aan brandveiligheid
 • Milieuvriendelijk en duurzaam

Als je op zoek bent naar een natuurlijk isolatiemateriaal met goede isolerende eigenschappen en een relatief betaalbare prijs, dan is houtwol isolatie een uitstekende keuze voor dakisolatie. Het biedt comfort, energiebesparing en draagt bij aan een milieuvriendelijkere leefomgeving.

Cellulose isolatie

Cellulose isolatie is een ecologisch isolatiemateriaal dat gemaakt is van gerecycled papier. Het is een duurzame en milieuvriendelijke optie voor dakisolatie. Cellulose isolatie biedt uitstekende thermische isolatie-eigenschappen en helpt energie te besparen in huis. Daarnaast heeft het geluidsisolerende eigenschappen, waardoor het de geluidsoverdracht van buitenaf kan verminderen.

Een van de voordelen van cellulose isolatie is dat het goedkoop en gemakkelijk te installeren is. Het kan worden ingeblazen in kleine openingen en holtes, waardoor het geschikt is voor zowel nieuwe als bestaande daken. Bovendien is cellulose isolatie brandvertragend en heeft het een hoge vochtbestendigheid.

Wat betreft de prijs van cellulose isolatie, varieert deze afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van het dak en de dikte van de isolatielaag. Hieronder vind je een indicatie van de prijs van cellulose isolatie:

Type Dakisolatie Prijs per m² (gemiddeld)
Cellulose isolatie €20 – €30

Let op: de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de regionale markt en specifieke projectvereisten.

Cellulose isolatie biedt uitstekende prestaties en een betaalbare prijs, waardoor het een populaire keuze is voor dakisolatie. Als je geïnteresseerd bent in cellulose isolatie voor jouw dak, raden we je aan om offertes aan te vragen bij lokale bedrijven om een beter idee te krijgen van de exacte prijs voor jouw specifieke project.

Kostenberekening dakisolatie per vierkante meter

Het berekenen van de kosten van dakisolatie kan ingewikkeld zijn. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, zoals het type isolatiemateriaal, de oppervlakte van het dak en eventuele bijkomende kosten. Het is belangrijk om een realistische inschatting te maken van de totale investering, zodat je goed voorbereid bent.

Om de kostprijs van dakisolatie per vierkante meter te berekenen, volg je de volgende stappen:

 1. Bepaal het gewenste isolatiemateriaal. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen prijs per vierkante meter. Door het juiste isolatiemateriaal te kiezen, kun je de kosten beter inschatten.
 2. Bereken de oppervlakte van het dak. Meet de lengte en de breedte van het dak en vermenigvuldig deze met elkaar om de oppervlakte in vierkante meter te berekenen.
 3. Vermenigvuldig de oppervlakte van het dak met de prijs per vierkante meter van het gekozen isolatiemateriaal. Dit geeft je een indicatie van de kosten voor alleen het isolatiemateriaal.
 4. Houd rekening met eventuele bijkomende kosten, zoals arbeidskosten en materiaalkosten voor de bevestiging van het isolatiemateriaal.
 5. Tel de kosten van het isolatiemateriaal en de bijkomende kosten bij elkaar op voor de totale investering.

Door deze kostenberekening uit te voeren, krijg je een duidelijk beeld van de financiële aspecten van dakisolatie. Het kan ook handig zijn om offertes aan te vragen bij verschillende isolatiebedrijven, zodat je een goed beeld krijgt van de prijzen en mogelijkheden.

Voorbeeld kostenberekening dakisolatie

Isolatiemateriaal Prijs per vierkante meter
Glaswol €15
Steenwol €20
EPS isolatie €25
PIR isolatie €30

Stel dat je een dak hebt met een oppervlakte van 100 vierkante meter en je wil glaswol isolatie gebruiken. De kostenberekening zou er als volgt uit kunnen zien:

 • Oppervlakte dak: 100 m²
 • Prijs glaswol isolatie per m²: €15
 • Kosten isolatiemateriaal: 100 m² x €15/m² = €1500
 • Bijkomende kosten: €500
 • Totale investering: €2000

Het is belangrijk om te onthouden dat deze kostenberekening slechts een indicatie is. De werkelijke kosten kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de complexiteit van het dak en eventuele extra maatregelen die genomen moeten worden voor een optimale isolatie.

Door de kosten van dakisolatie per vierkante meter te berekenen, kun je een betere inschatting maken van de totale investering. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen en kiezen voor de beste optie voor jouw dakisolatie.

Goedkoopste dakisolatie opties

Goedkoopste dakisolatie opties

Niet iedereen heeft hetzelfde budget voor dakisolatie. Maar dat betekent niet dat je moet inleveren op kwaliteit. Gelukkig zijn er betaalbare dakisolatie opties beschikbaar waarmee je jouw dak kunt isoleren zonder je bankrekening te plunderen.

De prijzen van dakisolatie variëren afhankelijk van het type isolatiemateriaal dat je kiest. Om je te helpen de beste optie te kiezen, hebben we een overzicht samengesteld van de goedkoopste dakisolatie opties en de prijzen per type materiaal. Zo kun je een betaalbare keuze maken die past bij jouw budget.

Glaswol isolatie

Een van de goedkoopste dakisolatie opties is glaswol isolatie. Deze isolatiemethode is betaalbaar en biedt goede thermische prestaties. Glaswol isolatie wordt vaak gebruikt vanwege de goede isolerende eigenschappen en het lage kostenplaatje.

EPS isolatie

EPS isolatie, ook wel bekend als piepschuim, is een andere betaalbare optie voor dakisolatie. Het is een lichtgewicht materiaal dat zorgt voor goede isolatie en het vocht uit je dak houdt. Het is een budgetvriendelijke keuze die toch goede prestaties levert.

Houtwol isolatie

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie, dan is houtwol isolatie een goede keuze. Het is een natuurlijk isolatiemateriaal dat duurzaamheid en isolerende eigenschappen combineert. Houtwol isolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Met deze goedkoopste dakisolatie opties kun je jouw dak isoleren zonder de hoofdprijs te betalen. Bekijk de prijzen per type materiaal en maak de juiste keuze voor jouw dakisolatie.

Kostenbesparing en terugverdientijd

Dakisolatie kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren op het gebied van energieverbruik. Door je dak goed te isoleren, kun je warmteverlies voorkomen en de energie-efficiëntie van je woning verbeteren. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je op je energierekening. Maar wat is nu de terugverdientijd van dakisolatie en hoe kun je profiteren van de besparingen op lange termijn?

De terugverdientijd van dakisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals de isolatiemethode, het gekozen isolatiemateriaal en de energieprijzen. Over het algemeen ligt de terugverdientijd van dakisolatie tussen de 5 en 10 jaar. Dit betekent dat je na deze periode de kosten van de isolatie hebt terugverdiend door de besparing op je energierekening.

Om een nauwkeurige berekening te maken van de terugverdientijd van dakisolatie voor jouw situatie, kun je gebruik maken van online rekentools of advies vragen aan een specialist. Zij kunnen rekening houden met specifieke details van jouw woning, zoals de isolatiewaarde van het materiaal en het oppervlak van het dak.

Naast de kostenbesparing op je energierekening, heeft dakisolatie nog andere voordelen. Een goed geïsoleerd dak zorgt voor meer comfort in huis, omdat de temperatuur beter op peil blijft. Daarnaast vermindert het geluidsoverlast van buitenaf, zoals verkeerslawaai.

“Door te investeren in dakisolatie, investeer je in energiebesparing, comfort en een duurzame toekomst.”

Als je wilt profiteren van de kostenbesparing en het comfort van dakisolatie, is het belangrijk om te kiezen voor het juiste isolatiemateriaal en een professionele installatie. Bij Dakisolatiekosten.nl kun je gratis offertes aanvragen van lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in dakisolatie. Door de offertes te vergelijken, kun je niet alleen de beste prijs, maar ook de beste kwaliteit voor jouw dakisolatie krijgen.

Isolatiemateriaal Terugverdientijd
Glaswol 5-7 jaar
Steenwol 6-8 jaar
EPS 7-10 jaar
PIR 5-7 jaar
XPS 7-9 jaar
Houtwol 8-10 jaar
Cellulose 6-8 jaar

Let op: Deze terugverdientijden zijn indicatief en kunnen variëren op basis van verschillende factoren. Het is altijd aan te raden om advies in te winnen bij een specialist voor een nauwkeurige berekening.

Investeer vandaag nog in dakisolatie en profiteer van de kostenbesparing en het comfort dat het biedt. Vraag nu gratis offertes aan via Dakisolatiekosten.nl en maak een weloverwogen keuze voor jouw dakisolatie.

Subsidies en financieringsmogelijkheden

Naast de prijs van dakisolatie per type isolatiemateriaal, zijn er ook verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden beschikbaar om de kosten van dakisolatie te verlagen. Op deze manier kun je profiteren van financiële ondersteuning bij het isoleren van je dak. Hieronder bespreken we enkele van de mogelijkheden:

Energiebespaarlening

Een energiebespaarlening is een lening waarmee je energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie, kunt financieren. Deze lening heeft aantrekkelijke rentetarieven en flexibele terugbetalingsmogelijkheden. Hiermee kun je de kosten van dakisolatie spreiden over een langere periode.

Subsidies van de overheid

De overheid biedt verschillende subsidies aan voor energiebesparende maatregelen, waaronder dakisolatie. Deze subsidies kunnen variëren per gemeente en provincie. Het is verstandig om te onderzoeken welke subsidies er beschikbaar zijn in jouw regio en hoe je hiervan kunt profiteren.

Regionale subsidies

Sommige gemeenten en provincies bieden specifieke subsidies voor het isoleren van daken. Deze regionale subsidies kunnen de kosten van dakisolatie verlagen en helpen bij het verduurzamen van jouw woning. Informeer bij jouw gemeente of provincie naar de mogelijkheden.

BTW-verlaging

Op de arbeidskosten voor het isoleren van daken geldt een verlaagd BTW-tarief van 9%. Dit kan een aanzienlijk voordeel opleveren bij het laten isoleren van jouw dak. Let op: dit verlaagde tarief geldt alleen voor de arbeidskosten, niet voor de materiaalkosten.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

De SEEH is een subsidie van de overheid voor energiebesparende maatregelen in woningen, waaronder dakisolatie. Met deze subsidie kun je een deel van de kosten van dakisolatie terugkrijgen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal vierkante meters geïsoleerd dakoppervlak.

Lokale initiatieven

Soms zijn er lokale initiatieven zoals collectieve inkoopacties waarbij je kunt profiteren van groepskortingen op de prijs van dakisolatie. Deze initiatieven worden vaak georganiseerd door energiecoöperaties, gemeenten of andere samenwerkingsverbanden. Informeer bij jouw gemeente of zoek online naar lokale initiatieven in jouw omgeving.

Door gebruik te maken van subsidies en financieringsmogelijkheden kun je de kosten van dakisolatie aanzienlijk verlagen en betaalbaarder maken. Het is belangrijk om je goed te informeren over de mogelijkheden en te kijken welke opties het beste bij jouw situatie passen.

Subsidiemogelijkheid Kenmerken
Energiebespaarlening Aantrekkelijke rentetarieven en flexibele terugbetalingsmogelijkheden
Subsidies van de overheid Variëren per gemeente en provincie
Regionale subsidies Specifiek voor het isoleren van daken in bepaalde regio’s
BTW-verlaging Verlaagd BTW-tarief van 9% op arbeidskosten
Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) Terugkrijgen van een deel van de kosten van dakisolatie
Lokale initiatieven Collectieve inkoopacties en groepskortingen op de prijs van dakisolatie

Vraag offertes aan voor dakisolatie

Bij Dakisolatiekosten.nl willen we je graag helpen om de beste prijs te vinden voor jouw dakisolatie. Op ons platform kun je eenvoudig en snel offertes aanvragen van lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in dakisolatie. Door offertes te vergelijken, kun je de prijzen per type isolatiemateriaal zien en de beste optie voor jouw project kiezen.

Het aanvragen van offertes is eenvoudig. Je vult gewoon het invulformulier in dat beschikbaar is op onze website. Hier geef je de details van jouw dakisolatieproject, zoals het type isolatiemateriaal dat je wilt gebruiken, de oppervlakte van je dak en eventuele specifieke eisen die je hebt. Nadat je het formulier hebt ingevuld en verzonden, sturen wij jouw aanvraag door naar lokale bedrijven die bij ons zijn aangesloten.

De aangesloten bedrijven zullen contact met je opnemen en offertes op maat aanbieden voor jouw dakisolatieproject. Je kunt de ontvangen offertes vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en andere relevante factoren. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgen voor jouw dakisolatie.

Het vergelijken van offertes is essentieel bij het kiezen van de juiste dakisolatie. Het helpt je niet alleen om de kosten te beheersen, maar ook om ervoor te zorgen dat je de beste kwaliteit krijgt voor jouw investering. Bovendien kun je door offertes te vergelijken verschillende opties verkennen en advies krijgen van professionals die bekend zijn met dakisolatie.

Wacht niet langer! Vraag vandaag nog offertes aan voor jouw dakisolatieproject bij Dakisolatiekosten.nl en ontvang de beste prijs en kwaliteit voor jouw isolatiebehoeften. Je kunt erop vertrouwen dat onze aangesloten bedrijven gecertificeerd en betrouwbaar zijn, wat jou gemoedsrust geeft tijdens het proces.

Waarom offertes vergelijken?

Hier zijn enkele redenen waarom het vergelijken van offertes voor dakisolatie belangrijk is:

 • Je kunt de prijzen per type isolatiemateriaal vergelijken en een budgetvriendelijke keuze maken die past bij jouw financiële situatie.
 • Je kunt de kwaliteit en reputatie van verschillende bedrijven beoordelen voordat je een beslissing neemt.
 • Je kunt advies en aanbevelingen ontvangen van professionals die bekend zijn met dakisolatie.
 • Je kunt de offertes gebruiken om te onderhandelen en mogelijk een betere prijs te krijgen.

Vergelijk offertes voor dakisolatie vandaag nog en maak een weloverwogen keuze voor jouw dak!

Conclusie

Na het lezen van dit artikel heb je een goed begrip gekregen van de prijzen van dakisolatie per type isolatiemateriaal. Het is belangrijk om te investeren in goede dakisolatie, aangezien dit zowel energiebesparing als comfort in huis kan bieden.

Door de prijzen en eigenschappen van verschillende isolatiematerialen te vergelijken, kun je de beste keuze maken voor jouw dakisolatie. Glaswol isolatie, steenwol isolatie, EPS isolatie, PIR isolatie, XPS isolatie, houtwol isolatie en cellulose isolatie zijn enkele opties die je kunt overwegen.

Om de kosten van dakisolatie per vierkante meter te berekenen, kun je gebruik maken van de informatie in dit artikel. Het is ook mogelijk om offertes aan te vragen via Dakisolatiekosten.nl om de beste prijs en kwaliteit van dakisolatie te verkrijgen.

Begin vandaag nog met het verbeteren van de isolatie van je dak en profiteer van de kosteneffectieve voordelen op lange termijn. Vraag offertes aan via Dakisolatiekosten.nl en maak je huis energiezuiniger en comfortabeler.

FAQ

Wat is de prijs van dakisolatie per type isolatiemateriaal?

De prijs van dakisolatie varieert per type isolatiemateriaal. Glaswol isolatie heeft bijvoorbeeld een prijs van ongeveer €15 tot €25 per vierkante meter. Steenwol isolatie kost ongeveer €20 tot €30 per vierkante meter. EPS isolatie heeft een prijs van ongeveer €20 tot €35 per vierkante meter. PIR isolatie kost gemiddeld €25 tot €35 per vierkante meter. XPS isolatie heeft een prijs van ongeveer €25 tot €40 per vierkante meter. Houtwol isolatie kost gemiddeld €30 tot €45 per vierkante meter. Cellulose isolatie heeft een prijs van ongeveer €30 tot €50 per vierkante meter. Het is belangrijk om te weten dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het project en andere factoren.

Waarom is dakisolatie belangrijk?

Dakisolatie is belangrijk omdat het zorgt voor energiebesparing en een comfortabeler binnenklimaat in huis. Goede dakisolatie voorkomt warmteverlies in de winter en houdt warmte buiten in de zomer. Hierdoor hoeft de verwarming minder hard te werken en wordt er minder energie verbruikt. Dit leidt tot lagere energiekosten en een verminderde CO2-uitstoot. Daarnaast zorgt dakisolatie voor een betere geluidsisolatie en verhoogt het de waarde van je woning.

Welke isolatiematerialen zijn geschikt voor dakisolatie?

Er zijn verschillende isolatiematerialen die geschikt zijn voor dakisolatie, zoals glaswol, steenwol, EPS (piepschuim), PIR, XPS, houtwol en cellulose. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen prijs, isolatiewaarde en eigenschappen. Het beste isolatiemateriaal voor jouw dakisolatie hangt af van factoren zoals je budget, isolatiewensen, brandveiligheidseisen en milieuvriendelijkheid.

Wat is de prijs van glaswol isolatie?

De prijs van glaswol isolatie ligt ongeveer tussen €15 en €25 per vierkante meter. Glaswol is een veelgebruikt isolatiemateriaal vanwege de goede isolatiewaarde en betaalbaarheid. Het is relatief eenvoudig te plaatsen en heeft goede thermische en akoestische isolerende eigenschappen.

Wat is de prijs van steenwol isolatie?

De prijs van steenwol isolatie varieert doorgaans tussen €20 en €30 per vierkante meter. Steenwol isolatie heeft uitstekende brandwerende eigenschappen en biedt goede thermische en akoestische isolatie. Het is duurzaam, waterafstotend en eenvoudig te plaatsen.

Wat is de prijs van EPS isolatie?

De prijs van EPS isolatie, ook wel bekend als piepschuim, ligt meestal tussen €20 en €35 per vierkante meter. EPS isolatie heeft goede thermische isolatie-eigenschappen en is vochtbestendig. Het is licht van gewicht en gemakkelijk te verwerken.

Wat is de prijs van PIR isolatie?

De prijs van PIR isolatie varieert doorgaans tussen €25 en €35 per vierkante meter. PIR isolatie heeft een hoge thermische isolatiewaarde en kan dunner worden toegepast in vergelijking met andere isolatiematerialen. Het is vochtbestendig en biedt goede isolatieprestaties.

Wat is de prijs van XPS isolatie?

De prijs van XPS isolatie ligt gemiddeld tussen €25 en €40 per vierkante meter. XPS isolatie heeft een hoge druksterkte, is vochtbestendig en biedt uitstekende thermische isolatie. Het is geschikt voor toepassing op platte daken en vloeren.

Wat is de prijs van houtwol isolatie?

De prijs van houtwol isolatie varieert doorgaans tussen €30 en €45 per vierkante meter. Houtwol isolatie is een natuurlijk isolatiemateriaal dat zorgt voor een goede thermische en akoestische isolatie. Het is duurzaam, vochtregulerend en brandveilig.

Wat is de prijs van cellulose isolatie?

De prijs van cellulose isolatie ligt gemiddeld tussen €30 en €50 per vierkante meter. Cellulose isolatie is een ecologisch isolatiemateriaal dat gemaakt is van gerecycled papier. Het biedt goede thermische en akoestische isolatie, is vochtregulerend en brandveilig.

Hoe kan ik de kosten van dakisolatie per vierkante meter berekenen?

Je kunt de kosten van dakisolatie per vierkante meter berekenen door de totale kostprijs van de isolatiematerialen en installatie te delen door het aantal vierkante meters dakoppervlak dat geïsoleerd moet worden. Houd ook rekening met extra kosten zoals arbeidskosten, eventuele voorbereidende werkzaamheden en afwerking.

Wat zijn de goedkoopste dakisolatie-opties?

De goedkoopste dakisolatie-opties zijn meestal glaswol en EPS isolatie. Deze isolatiematerialen hebben over het algemeen lagere prijzen per vierkante meter in vergelijking met andere materialen. Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de isolatiewaarde en de geschiktheid voor jouw specifieke situatie.

Hoeveel kan ik besparen met dakisolatie en wat is de terugverdientijd?

Met dakisolatie kun je aanzienlijk besparen op je energieverbruik en energiekosten. De exacte besparing hangt af van verschillende factoren, zoals de huidige isolatie, het type woning en het energieverbruik. Over het algemeen kun je met dakisolatie een jaarlijkse energiebesparing van 10% tot 30% realiseren. De terugverdientijd van dakisolatie varieert meestal tussen de 5 en 10 jaar, afhankelijk van de investeringskosten en besparingen.

Zijn er subsidies en financieringsmogelijkheden beschikbaar voor dakisolatie?

Ja, er zijn subsidies en financieringsmogelijkheden beschikbaar om de kosten van dakisolatie te verlagen. De mogelijkheden verschillen per gemeente en provincie. Je kunt bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een subsidie vanuit de overheid of gebruik maken van een duurzaamheidslening. Informeer bij je gemeente of provincie naar de beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden.

Hoe kan ik offertes aanvragen voor dakisolatie?

Via Dakisolatiekosten.nl kun je eenvoudig offertes aanvragen van lokale bedrijven voor dakisolatie. Vul het aanvraagformulier op onze website in met je wensen en gegevens. Vervolgens ontvang je meerdere offertes van verschillende bedrijven, zodat je deze kunt vergelijken en de beste prijs en kwaliteit voor jouw dakisolatie kunt kiezen.

Gratis Offerte Ontvangen

Dakisolatie kosten

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Heeft u liever dat wij u terug bellen?

Vul uw naam, telefoon nummer en selecteer het gewenste tijdsframe zodat wij u dan kunnen terug bellen.

Offerte's vergelijken van specialisten uit uw eigen omgeving?
Dakisolatie kosten
Geheel kosteloos
Dakisolatie kosten

Wacht! U vergeet uw gratis offerte!

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Direct een gratis offerte ontvangen?